13. November 2019 Anna Nordica | © Copyright og ophavsret – tekst og billeder må ikke kopieres!

Fødesten og krystalenergi – Fødestenens fup og fakta!

Fødesten, også kaldet fødselssten, er virkelig fascinerende, da de findes på tværs af selv de ældste (krystal-) traditioner og over hele verden. 

Hver uge får jeg flere spørgsmål om hvilke fødesten, der passer til de forskellige måneder, stjernetegn og hvordan de virker. Nogle vil gerne kende deres egen fødesten, eller give en som barsels- eller fødselsdagsgave – hvilket er en super skøn ide.

Der er dog utrolig mange misforståelser og problemer med de fødesten du kan læse om på nettet og hos de forskellige krystalsælgere. 

Derfor vil jeg præsentere dig for baggrunden for fødesten, og hvad der skal til for at du finder din personlige fødesten.

Hvad er fødesten?

Fødesten er den sten eller krystal der hører til måned du blev født.

For at forstå fødesten og dens betydning må vi se den i et historisk perspektiv. 

I den vestlige kultur skal vi helt tilbage til det første århundrede i Israel. Her skaber den Jødiske historiker, Josephus, nemlig en forbindelse mellem de 12 sten på Aarons amor, de 12 måneder på et år og de 12 stjernetegn.

Senere i det 8. og 9. århundrede findes der flere referencer, der knytter bestemte sten og krystaller til de 12 apostle i kristendommen.

Men hvis vi ser nærmere på de ældre traditioner, kan fødselssten spores tilbage til gammel tid - i Polen blandet andet. 

Og til den Gregorianske kalender findes der utrolige digte, der knytter krystaller til hver måned på året. Disse digte er blandet andet blevet publiceret af det kendte smykkefirma Tiffany & Co i 1870, hvilket bringer os frem til ’den moderne fødesten’.

Den moderne fødesten

Se, Tiffany & Co var bestemt ikke det eneste smykkefirma, der så en god ide i fødselssten. Tværtimod! Flere smykkevirksomheder havde allerede hver deres versioner af fødesten til hvert stjernetegn, som INTET havde med de oprindelige sten eller krystaller at gøre.

Derfor blev der i 1912, i Kansas, lavet en standardiseret liste over fødesten af The National Association of Jewelers. Denne liste blev senere adopteret af Jewelry Industry Council of America i 1952 – men med flere ændringer og tilføjelser. Eksempelvis blev Decembers fødesten Lapis Lazuli udskiftet med den noget dyrere Zirkon, og Lapis Lazuli blev så fødesten i juni. I 2002 tilføjede det nuværende The American Gem Trade Association and Jewelers of America den kostelige blå Tanzanit som fødesten i december. 

Og sådan har der været flere løbende ændringer og tilføjelser i den officielle liste over fødesten. 

Uden nogen særlig grund eller forklaringer.

Det vigtige du skal vide her, er at den liste du ofte vil se, altså intet har med de oprindelige traditioner eller viden om fødesten at gøre.  

Derimod har disse lister over fødesten alt at gøre med smykkevirksomhedernes salg og markedsføring. 

Her er listen over fødesten som blev besluttet 1912:

 • Fødesten for januar - Granat
 • Fødesten for februar - Ametyst
 • Fødesten for marts – Blodsten og Akvamarin
 • Fødesten for april - Diamant
 • Fødesten for maj - Smaragd
 • Fødesten for juni – Perle og Månesten
 • Fødesten for juli - Rubin
 • Fødesten for august – Sadonyx og Peridot
 • Fødesten for september - Saffir
 • Fødesten for oktober – Opal og Turmalin
 • Fødesten for november - Topas
 • Fødesten for december - Turkis og Lapis Lazuli

Tag ikke fejl, denne liste over fødesten er helt og aldeles ganske ubrugelig for dig.

Den har vitterlig ingen gavn eller værdi, da den kun har mikroskopisk forbindelse til de oprindelige traditioner og måder at bestemme fødesten på.

Listen er altså yderst problematisk, hvis du søger efter din eller dine børns fødesten.

Dét er der flere grunde til, altså udover at det blot er smykkevirksomheder, der har lavet listen, og at listen ofte bliver ændret efter forgodtbefindende. 

Men når det så er sagt …

er dette ikke en kritik af fødesten. Men en kritik af tilblivelsen af en ubegrundet liste, som flere både krystalsælgere og krystalhealere desværre bruger. 

Ja, suk!

Så hvad skal du gøre, hvis du vil finde din personlige fødselssten?

 Fødesten og Krystalenergi

Fødesten og stjernetegn – din Astrologi, Numerologi og masser af Krystalenergi

Meget kan man sige om den standardiserede liste over fødesten, men super nem og praktisk er den. Det er nemlig ikke helt så nemt at finde sin personlige fødesten i virkeligheden.

Der er faktisk flere faktorer der har indflydelse på hvilken sten eller krystal, der er din personlige fødselssten. I den krystalhealertradition som jeg er oplært i, bestemmes din personlige fødesten blandt andet ud fra din Astrologi og Numerologi. Sagt med andre ord: planternes stilling (stjernetegn, månetegn m.v.) på dit fødselstidspunkt og din fødselsdato (årstal, måned og klokkeslæt).

Så for at finde din fødesten skal du altså kende disse faktorer og deres betydning, som en dygtig krystalhealer så ’oversætter’ til de specifikke krystaller og sten, som matcher energierne for din livsbanesbegyndelse på dette plan. Ja, der vil ofte være flere fødesten – en primær Energi og ofte 6-9 sekundære LivsEnergier.

Lad mig dog lige slå fast at jo, der findes gennerelle månedssten, såvel som årssten og årstidskrystaller. Men disse er ligeledes bestemt ud fra dels af årets Astrologi og Numerologi. Og disse bestemmes kun af de Ældre/Øverste i traditionerne, som er indviede og praktiserende – selvfølgelig ikke af smykkevirksomheder eller krystalsælgere for den sags skyld.

Det er altså en mere omfattende proces at finde din personlige fødesten eller krystal. Men effekten og den indsigt du opnår, ved arbejde med dem er fuldstændig usammenlignelig og enorm kraftfuld, når du eksempelvis arbejder med din grundenergi, også kaldet BaselineEnergi.

F A N T A S T I S K!

Dette betyder at du får helt andet og mere præcis fundament at arbejde og udvikle dig ud fra – personligt, såvel som spirituelt. Ja, det er langt mere avanceret end de fleste har lyst til, men resultaterne er på samme måde også helt enestående.

Når jeg har guidet i personlige fødesten, er det netop krystaller og sten for livet. Hele livet.

Her kan jeg så også fortælle at mine personlige fødesten slet ikke er på nogen lister. Ret morsomt, ik?

Fødselssten eller intuition? Bare rolig, der er en krystalhealer tilstede!

Okay, jeg ved godt at det kan være lidt langhåret at både skulle finde en dygtig Astrolog, Numerolog og krystalhealer, der også kan samarbejde. Så jeg forstår godt, hvis du tænker, at det er lidt for vildt og omfattende.

Ja, og omkosteligt.

Så her er mit bedste råd, hvis du ikke lige har mod på fødestens-processen:

Fokuser på din nutid, vælg dine krystalenergier intuitivt og koncentrer dit Energiarbejde med dem.

Gå endnu dybere med vilje og ’stick with your guns’ – hellere have en lille håndfuld intuitivt valgte krystaller du resonerer og arbejder dybt med, end flere som blot ligger passive hen.

Nej, de er ikke dine selvvalgte fødesten, men de passer til dén du er nu, dét du arbejder med og deres Energi og egenskaber vil være de mest gavnlige for dig lige nu.

Mærk godt efter hvad du oplever, og vær opmærksom på hvad de tilbyder dig.

That’s it.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere? Ja, så er du altid velkommen til at skrive en mail til mig.

 

Energi & Lys
Anna

PS: Er det længe siden du har været forbi Energishoppen? Her kan du nemlig finde en masse lækker krystalenergi til dit Energiarbejde – klik HER – rigtig god fornøjelse!