Mincookies

Jordbær Kvarts?!? Fup og fakta du skal kende!
11. januar 2022 Skrevet af Anna Nordica © COPYRIGHT OG OPHAVSRET – TEKST OG BILLEDER MÅ IKKE KOPIERES!

Jordbær Kvarts?!? Fup og fakta du skal kende!

JordbærKvarts er et glimrende eksempel på en krystal, der har fået et nyt navn i den periode, jeg kalder for ’frugt-perioden’. I frugt-perioden var der nemlig rigtig mange krystaller, der fik nye og opfindsomme frugt-navne, selvom de altså havde rigtige og mere retvisende navne i forvejen. Ja, der gik totalt frugtsalat i den for krystalsælgerne.

En af grundene til disse unødige navneskift, mener jeg, handlede mere om salg – at give dem nye friske navne, som kunne skabe mere interesse. Men en anden grund, som i den grad stadig er yderst problematisk er, at ved at skabe forvirring om hvilke krystaller, der i virkeligheden var tale om, kunne man også sælge falske krystaller – bare med et frugtnavn.

Jo, der findes bestemt også krystaller, der har et frugt-navn, som er virkelige nok. Tænk bare på fersken Månesten. Men disse navne handler mere om at kategorisere hvilken type og farve der er tale om, lidt lige som RosaKvarts, der referer til farven på krystallen. Og jo, du ville kunne sige, at navnet Jordbærkvarts også blot handler om at beskrive krystallens udseende, men den holder ikke helt, fordi krystallen bag navnet ikke er en Kvarts-søster, men mere en kusine til Kvarts-krystalfamilien.

Jordbærkvarts er derfor et rigtig godt eksempel på en krystal, hvor navnet på mange måder er misvisende for dig, som køber.

Men mere om det om lidt …

JordbærKvarts betydning

Jordbærkvarts’ betydning og virkning bliver ofte beskrevet som en balancerende og stærk HjerteEnergi. Krystallen har en yderst vitaliserende og forbindende Energi, der støtter dig i at handle på dine mål og ønsker. Jorbærkvarts styrker din selvtillid, beslutsomhed og evne til at se nye muligheder. Det er en meget aktiv krystalEnergi, som virkelig skubber dig frem – en slags manifestation gennem handling med hjerne og hjerte.

Problemet er bare, at de jordbærkvarts der bliver solgt, altså ikke er ’Jordbærkvarts’, da det bare er et opfundet navn.

Så hvad er Jordbær Kvarts … i virkeligheden?

Jordbærkvarts hører til Kvartsfamilien (Si02) med inklusioner af Mica, Hæmatit, oxideret jern, Goethit og kan også have andre mineraler i sig. Lige som sine kusiner, hører den til det Trigonale krystalsystem og har også en Mohshårdhed 7.

Så ja, Jordbærkvarts hører til Kvartsfamilen.

Men bag navnet er der i virkeligheden en …

Rød Aventurin!

Ja, Jordbærkvarts er rød Aventurin, søster til den mere kendte grønne Aventurin, og mindre kendte blå Aventurin.

Og hvis du nu også tænker ’Årh, hvorfor skriver de ikke bare dét?’, så har du ret … men størstedelen af krystalsælgerne ved ikke, at det faktisk er rød Aventurin, der er blevet omdøbt til Jordbærkvarts.

Tjek bare de fleste krystalsider, dét står der ikke. Så Jordbærkvarts er endnu en glimrende måde, du kan tjekke din krystalsælger på, om de rent faktisk ved, hvad de sælger.

Hvis du undrer dig, så ja, beskrivelsen af Jordbærkvarts er i virkeligheden beskrivelsen af den røde Aventurins betydning og virkning.

Nye Krystalnavne er stadig et kæmpe problem!

Selvom der er mange krystalhealere, der endelig tager bladet for munden, og deler deres viden om krystaller, herunder falske krystaller eller som her, en omdøbning af krystalnavne, er det stadig et kæmpe problem.

Lige nu er vi i dét der på jysk, er en rigtig træls periode.

Og det skal du, som køber, også være opmærksom på!

Dét der sker nu, er at store krystalsælgere registrer opfundne krystalnavne, som et varemærke (altså som et trademark). Det betyder at krystallerne nu får et nyt officielt registreret navn, som igen kan være med til at skabe forvirring om hvad pokker det er, du i virkeligheden køber. Det er super problematisk, da vi nu ser, at dem der ejer varemærkerne og handelsnavnene dels kopierer KrystalHealerne, men samtidig truer dem retsligt, for at bruge healernes egne beskrivelser og navne.

Der har endnu ikke været en retssag, for truslerne har desværre virket.

Men hvor efterlader det dig som krystal-køber?

Indtil videre er det stadig en jungle. Som dansk krystal-køber, har du sandsynligvis ikke stødt på de nye varemærkeregistrerede krystalnavne. Men det er nok et spørgsmål om tid før de også rammer det danske krystalmarked.

Jeg holder selvfølgelig godt øje, og skal nok opdatere dig her på bloggen, så snart det sker.

Og husk at du altid er velkommen til at skrive til mig, hvis du har et spørgsmål om krystaller og Energiarbejde med krystaller.

Energi & Lys

Anna

Ps: du kan læse mere i Fup & Fakta-serien her https://annanordica.dk/blog/opalit-fup-og-fakta-du-skal-kende og her https://annanordica.dk/blog/moldavit-moldavite-fup-og-fakta-du-skal-kende og her https://annanordica.dk/blog/braendt-citrin-fup-og-fakta-du-skal-kende

Eller ønsker du rene, healede og ægte krystalEnergier, så kig med her https://annanordica.dk/butik/energiarmband

 

Skal udfyldes!
Skal udfyldes!

Anna Nordica - Midgårdsvej 1 - 8881 Thorsø - Cvr.: 35623043

betalingskort

mobilepay

Salgsbetingelser | Cookiepolitik | Privatlivspolitik | Kontakt Anna Nordica

 

Alle informationer givet om krystaller, ædelsten, Energiarmbånd og Energiarbejde,
herunder lignende produkter, der kategoriseres med termen 'Energi-xxx'™
henviser alle til alternative, spirituelle, personlige og/eller religiøse praksisser og overbevisninger.
Alle informationer, vejledninger m.m. der gives og følges, er på eget ansvar.
Dette hverken skal, kan eller må erstatte terapeutisk,
psykologisk eller lægelig hjælp. Så skulle juraen vist vøre på plads.

 

© Copyright og ophavsret - tekst og billeder må ikke kopieres!

Alle billeder og tekster skrevet af Anna Nordica er originale og må ikke kopieres.

Hvis du kopierer tekst og/eller billeder uden Anna Nordicas tilladelse eller kreditering,
vil du først modtage en advarsel, hvor efter du har 24 timer til at fjerne det kopierede.
Hvis dette mod forventning ikke sker, vil modtager du en faktura for teksten
og/eller billederne og en hilsen fra min advokat.

Anna Nordica støttermiljøvenlig pakning    Webshopmærket - logo