Mincookies

Lapis Lazuli krystaller
23. november 2020 Skrevet af Anna Nordica © COPYRIGHT OG OPHAVSRET – TEKST OG BILLEDER MÅ IKKE KOPIERES!

Lapis Lazuli – sandheden om kriminalitet, terror og danske krystalsælgeres uvidenhed om Krystalminer

Lapis Lazuli er en klassiker, der med sin smukke Lazurit blå farve, Pyrit og (ofte) hvid Calcit mm., siges at kunne spores tilbage til Kleopatras tid.

Der er ingen tvivl om at Lapis Lazuli er en utrolig spændende sten, og der går sjældent mere end et par år, så bliver den populær igen – både i smykker, i dekorationer og især i Energiarbejde. Du kan læse mere om Lapis Lazuli i KrystalGuiden her!

I dag skal det ikke kun handle om hvor fantastisk og magisk Lapis Lazuli er, men om den triste bagside af den populære sten. En side, som er fyldt med vold, korruption og kriminalitet … og ja, terror.

Krystaller og konflikter – hvor kommer dine krystaller og ædelsten egentlig fra?

Lad mig starte et helt andet sted, nemlig ved de danske krystalsælgere. De fleste krystalsælgere, hvis ikke alle, køber deres krystaller gennem en importør/grossist. Krystalsælgerne har derfor ingen direkte kontakt med den primære leverandør. Selv deres importør kan have en mellem-importør, og sådan skabes en forsyningskæde af krystaller. Det er der egentlig intet unormalt i, selvom denne forsyningskæde fra minen til det endelige salg kan være MEGET lang. Det er ikke nødvendigvis længden på forsyningskæden, der er et problem, men hvem der er indblandet FØR, du sidder med din nye krystal.

Forsyningskæden af krystaller og ædelsten er først et problem, når der er tale om hvidvaskning.

Hvis du har set bare et par dokumentarer om narkokarteller, så har du sandsynligvis også hørt om deres indflydelse på salg af krystaller og ædelsten (særligt ulovlig Jade og andre dyrbare krystaller og ædelsten, især metaller som guld og sølv). Denne del af de kriminelle gruppers forretning bliver dog ofte kun nævnt i en bisætning.

De kriminelle grupper er nemlig sjældent direkte ejere af krystalminerne eller andre miner, for den sags skyld, men tjener penge på ’beskyttelsespenge’. Minearbejderne må betale en ’skat’ for at arbejde i minen. Det sker især i den lovlige minedrift, hvor alt på overfladen ser korrekt og ordentligt ud. Men når det kommer til ejerskabet af miner og kriminelle grupper er der især en undtagelse – nemlig Lapis Lazuli-miner, som jeg nok skal uddybe.

Derimod er de ulovlige miner er et helt andet og meget mere seriøst problem. Ikke kun når det kommer til hvem, der tjener pengene, men minearbejdernes sikkerhed, brugen af børnearbejde og miljøhensyn. Jo, de ulovligt minede krystaller bliver også solgt på det åbne krystalmarked. Krystallerne kommer nemlig nemt ind i forsyningskæden, ved at blive smuglet og registreret i et andet land end hvor de kommer fra. Dermed kan det ikke længere påvises, hvor krystallerne oprindeligt kommer fra.

Se, disse store og alvorlige problemer i branchen har meget få krystalsælgere og krystalbutikker forholdt sig til.

Okay, jeg kunne skrive i evigheder om disse problemer med krystallernes ophav. Hvis du vil vide mere om hvordan de kriminelle grupper opererer med minedrift, kan jeg varmt anbefale at du ser Netflix-serien Dirty Money – afsnittet der hedder Dirty gold, som handler om Guldminer, men erstat guldet med krystaller, så har du allerede en god indsigt i bagsiden af krystalindustrien.

Lad mig give dig et konkret eksempel, nemlig Lapis Lazuli!

Lapis Lazuli-sten – Taliban, ISIS og Panama Papers

Lapis lazuli er blevet minet i Afghanistan i over 6,500 år, og langt størstedelen af hele verdens Lapis Lazuli kommer her fra. Tilbage i 2016 kunne Global Witness afsløre at Taliban både beskattede minedriften af Lapis Lazuli, selve minearbejderen, de minede Lapis Lazuli-sten og brugen af vejene til at fragte stenene fra minerne. Det menes at have direkte indbragt terrorgruppen over 125 millioner i 2014 fra bare to miner! Altså i lovlig minedrift! Dette blev bekræftet med afsløringerne for Talibans indtjening i de berømte Panama Papers.

Men Taliban er bestemt ikke den eneste bevæbnede terrorgruppe, der tjener penge på Lapis Lazuli i Afghanistan. For ISIS er den anden gruppe, der styrer den indbringende minedrift af Lapis Lazuli – både i Afghanistan og i Pakistan, altså de to lande hvor der findes mest Lapis Lazuli. De Pakistanske Lapis Lazuli-miner var (eller er) blandet andet også ejet af Al-Qaeda. Dette betyder af næsten ALT Lapis Lazuli du ser, er både direkte og indirekte forbundet med nogle af verdens mest berygtede terrorgrupper.

Lapis Lazuli er betegnet som et konflikt-mineral på lige fod med BlodDiamanterne fra Congo.

Lad os da bare tage Indien med, som også miner Lapis Lazuli – her har vi bare problemet med ufattelige farlige forhold for minearbejderne, såvel som børnearbejde. SUK!

Selvfølgelig findes der Lapis Lazuli-sten andre steder i verden, men bestemt ikke i samme ufattelig gode kvalitet som i netop disse lande*.

Lapis Lazuli afslører din krystalsælger!

Jeg bliver ofte spurgt, om jeg kan anbefale en god krystalsælger. Her er et dyrbart tip, når du skal vælge en krystalsælger: sælger krystalsælgeren Lapis Lazuli, så kan de godt droppe alt om deres etik, fairtrade, socialt ansvar eller at stenene er minet i EU!

Det er en lodret løgn! Indiskutabelt!

Så tjek din krystalsælgers hjemmeside ud – bliver der solgt Lapis Lazuli? For nu ved du, hvor de kommer fra, hvem der står bag og hvem der i virkeligheden tjener penge på stenene.

Som en lille sidebemærkning kan jeg så fortælle dig, at den importør de fleste danske krystalsælgere bruger, KUN har Lapis Lazuli fra Afghanistan.

Lapis Lazuli betyder ’nej tak’, men …

Det er langt fra den eneste krystal og ædelsten, som kommer fra problematiske og konfliktfyldte områder. Se bare på dem, der kommer fra de mest udsatte steder på Madagaskar, eller hvad med rov-mining af Selenit fra Marokko?

Problemet er, at det simpelthen er for nemt at vågne en morgen, og tænke at det er en god ide at blive krystalsælger. De har ikke sat sig ind i alle de aspekter, ja selv politik, der direkte påvirker hvad det egentlig er, de sælger, eller hvem de støtter. Selv nogle af de største sælgere har IKKE den nødvendige viden og indsigt, der burde kræves for dig, som køber.

De ved det ikke.

I årevis har verdens dygtigste KrystalHealere været alt for stille om deres viden og kritik af disse krystaller, såvel som de falske og farvede krystaller. Lapis Lazuli er et godt eksempel på, at der er krystaller og ædelsten som koster liv. Det er uacceptabelt.

Jeg ved godt at det er besværligt, dyrt og enormt tidskrævende at få ordentlige leverandører, som du kan stole på. Jeg har det endda hårdt med organiseret religion, så prøv at skaffe Kvarts fra Utah uden om mormonerne (haha!) – det er super svært, skulle jeg hilse at sige.

Men er det forarbejde netop ikke den garanti du, som køber, søger? At du ved, at dét du køber, er fra gode og ordentlige steder, og at dine penge ikke forsvinder til et minimum gennem en forsyningskæde eller måske endda ender med at støtte terror?

Anna Nordica

Besøg Anna Nordicas Energibutik med gode og kraftfulde KrystalEnergier her

* Jeg har tidligere haft Lapis Lazuli-sten og brugt dem i Energiarmbånd, hvor stenene kom fra Colorado, USA.

 

Skal udfyldes!
Skal udfyldes!

 


 

Kilder:
https://www.nytimes.com/2016/06/06/world/asia/afghanistan-lajwardeen-mining-lapis-lazuli.html
https://jp.reuters.com/article/instant-article/idUSKCN0T10MI20151112
https://foreignpolicy.com/2016/06/06/blood-lapis-how-mining-funds-afghanistans-violence/
https://www.dailymail.co.uk/news/article-3627360/Brilliant-blue-gemstones-loved-Duchess-Cambridge-Jennifer-Lawrence-funding-Taliban-terrorists-Afghanistan.html

Anna Nordica - Midgårdsvej 1 - 8881 Thorsø - Cvr.: 35623043

betalingskort

mobilepay

Salgsbetingelser | Cookiepolitik | Privatlivspolitik | Kontakt Anna Nordica

 

Alle informationer givet om krystaller, ædelsten, Energiarmbånd og Energiarbejde,
herunder lignende produkter, der kategoriseres med termen 'Energi-xxx'™
henviser alle til alternative, spirituelle, personlige og/eller religiøse praksisser og overbevisninger.
Alle informationer, vejledninger m.m. der gives og følges, er på eget ansvar.
Dette hverken skal, kan eller må erstatte terapeutisk,
psykologisk eller lægelig hjælp. Så skulle juraen vist vøre på plads.

 

© Copyright og ophavsret - tekst og billeder må ikke kopieres!

Alle billeder og tekster skrevet af Anna Nordica er originale og må ikke kopieres.

Hvis du kopierer tekst og/eller billeder uden Anna Nordicas tilladelse eller kreditering,
vil du først modtage en advarsel, hvor efter du har 24 timer til at fjerne det kopierede.
Hvis dette mod forventning ikke sker, vil modtager du en faktura for teksten
og/eller billederne og en hilsen fra min advokat.

Anna Nordica støttermiljøvenlig pakning    Webshopmærket - logo