Pink Agat – Fup og Fakta du skal kende! (JØSSES!)
2. september 2021 Skrevet af Anna Nordica © COPYRIGHT OG OPHAVSRET – TEKST OG BILLEDER MÅ IKKE KOPIERES!

Pink Agat – Fup og Fakta du skal kende! (JØSSES!)

Pink Agat er en kemisk farvet Agat – og findes derfor ikke i naturen. Men hoold nu fast, hvor ser jeg ofte Krystalsælgere glide let og elegant over det faktum, at disse Agater er ødelagte af den kemiske indfarvning, og hvor miljøskadende den proces også er. For som jeg sikkert har skrevet 100 gange før, så er det ret sjældent, at krystaller bliver farvede eller bestrålede i lande, hvor der både er en sikkerheds- og miljøpolitik. Skørt, ik’? Det bliver især særligt morsomt, når jeg ser de såkaldte ’etiske’ krystalsælgere, som sælger både farvede, bestrålede og endda falske krystaller. Gade vide hvor de mener, det etiske ligger i det?

Men lad os tale om den Pink Agat

For et par uger siden så jeg et opslag hos en krystalsælger, der solgte Pink og Blå Agater. Beskrivelsen af disse Agater var mildest talt … kreativ. De kunne helbrede sygdomme – fysiske og psykiske, og meget andet godt, som kun efterlod mig med et spørgsmål: hvordan? Pink Agater er i virkeligheden ødelagte Agater, så hvordan hun må være kommet frem til disse egenskaber, aner jeg virkelig ikke.

Det spændende var dog, at der muligvis er en af jer, som læser med her, der netop understregede at det var en farvet Agat. Det havde krystalSælgeren ikke lige fået skrevet … måske vidste hun det ikke. Til dig, som pointerede det – tak! Her kommer så det virkelig interessante, nemlig en anden, der svarede at Agater slet ikke kan farves. Huh? Der fulgte dog ingen forklaring på, hvorfor personen ikke mente det.

Så lad mig her forklare, hvorfor de netop kan og ofte bliver det!

Pink Agat, blå Agat, lilla Agat = kemisk ødelagt Agat

Lad mig starte med hvorfor Agater sagtens kan farves. En Agat har en mikrokrystallinsk struktur, der primært består af Kalcedon og Kvarts. Det betyder at Agaten egentlig er sammensat af tusindevis mikroskopiske krystaller. Vi taler altså om så små krystal-mikrokorn, at hver krystal i Agaten ikke kan ses med det blotte øje. Modsat eksempelvis Kvarts, har Agaten altså en amorf-struktur, hvilket du også kan mærke når du rør ved den. Hvor Kvarts er glat, har Agat en mere voks-agtig overflade, der giver en lille smule mere modstand.

Netop fordi Agaten er sammensat at flere utrolig små krystaller, er Agaten nemmere at farve end Kvarts. Hvis du kigger på billedet, vil du hurtigt se at den rene Kvarts-del af krystallen slet ikke har taget noget farve til sig. Men Agat-delen af krystallen er tydeligt pink. Det er altså forskellen i krystalstrukturen, som gør at Agaten let kan farves, men ikke Kvartsen.

For at Agaten bliver farvet, skal overfladen nedbrydes. Det gør den delvist af en kemisk sammensætning, selve farven, masser af vand og af høj varme over en længere periode. Det er en giftig farve-suppe, som langsomt trænger ind mellem de mikroskopiske krystaller i Agaten. Dog kan farven kun trænge igennem det yderste lag, så hvis du flækker en farvet Agat, vil du ofte se, at det er den hvide Agat, som det er gået udover.

Pink Agat betydning – SUK!

Pink Agats betydning er virkelig noget rigtig rod. Ja, der er flere der skriver at farven faktisk forstærker Energien – men hvilken Energi taler de om? Fra farven eller fra Agaten? Hvis det er fra Agaten, så er det sjældent et match mellem den hvide Agats naturlige og harmoniske Energi, og den ofte giftige og skingre farve, som de giver den. Det giver overhovedet ingen mening, at sige at Energien forstærkes efter den lange kemiske proces Agaten har været igennem. Og når overfladen er blevet så nedbrudt, så har det også negativ betydning for Energispredningen. Så alt i alt er det et KÆMPE nej.

Pink Agat er en ødelagt Agat!

Energi & Lys

Anna

PS: du kan læse mere om farvede krystaller her: Falske krystaller part 2 – sådan snyder de din hjerne!

Eller om ’etiske’ krystaller her: Etiske krystaller? Krystalsælgernes nye store FUP-nummer, du IKKE skal hoppe på!

 

Skal udfyldes!
Skal udfyldes!

 

Anna Nordica - Midgårdsvej 1 - 8881 Thorsø - Cvr.: 35623043

betalingskort

mobilepay

Salgsbetingelser | Cookiepolitik | Privatlivspolitik | Kontakt Anna Nordica

 

Alle informationer givet om krystaller, ædelsten, Energiarmbånd og Energiarbejde,
herunder lignende produkter, der kategoriseres med termen 'Energi-xxx'™
henviser alle til alternative, spirituelle, personlige og/eller religiøse praksisser og overbevisninger.
Alle informationer, vejledninger m.m. der gives og følges, er på eget ansvar.
Dette hverken skal, kan eller må erstatte terapeutisk,
psykologisk eller lægelig hjælp. Så skulle juraen vist vøre på plads.

 

© Copyright og ophavsret - tekst og billeder må ikke kopieres!

Alle billeder og tekster skrevet af Anna Nordica er originale og må ikke kopieres.

Hvis du kopierer tekst og/eller billeder uden Anna Nordicas tilladelse eller kreditering,
vil du først modtage en advarsel, hvor efter du har 24 timer til at fjerne det kopierede.
Hvis dette mod forventning ikke sker, vil modtager du en faktura for teksten
og/eller billederne og en hilsen fra min advokat.

Anna Nordica støttermiljøvenlig pakning    Webshopmærket - logo