Mincookies

Anna Nordica © COPYRIGHT OG OPHAVSRET – TEKST OG BILLEDER MÅ IKKE KOPIERES!

Selenit

– den metafysiske betydning og virkning

Selenit betydning

Selenits betydning afhænger af hvilken Selenit, der er tale om. Ja, der er flere variationer af Selenit, og forvirringen om hvad der er hvad, er kun blevet værre af at krystalsælgere har blandet både navne og egenskaber sammen. Suk. Derfor vil jeg her give dig de sande fakta om den mest udbredte Selenit, som er den hvidlige og skrøbelige krystal med de lange fibre, der skinner i lyset lige som satin.

Denne Selenit hedder nemlig Satin Spar Selenit, og er sandsynligvis dén, du blot kender som Selenit.

Selenit er nemlig en betegnelse for flere typer af Gips (Gypsym) varianter. I Selenit-krystalfamilien finder du eksempelvis også Ørkenrosen, Gypsom Flower (eks. Rams-Horns), Satin Spar og Selenit.

Ja, du læste helt rigtigt, der findes også en ’rigtig’ Selenit i Selenit-familien (det er blandt andet her forvirringen opstår). Denne type Selenit ligner en Optisk Calcit af udseende, men selvom de minder meget om hinanden, så er de dog forskellige.

Den ’rigtige’ Selenits egenskaber minder også mere om den klare Kvarts, end de kvaliteter som Satin Spar Selenit har. Dog bliver egenskaberne ofte rodet sammen, da de fleste krystalsælgere ikke ved eller kender forskellen mellem Selenit og Satin Spar Selenit. Det betyder at det er faktuelt forkert kun at kalde Satin Spar for Selenit – ligesom vi ikke kun kalder Ametyst for Kvarts (det er en Kvarts, men hedder Ametyst). Håber det giver mening.

I denne beskrivelse vil jeg dog argumentere for, at det er Satin Spar Selenit, og dermed ikke Selenit, der oftest henvises til, når krystalsælgere beskriver Selenittens egenskaber og kvaliteter. Så hold godt fast, for her vil jeg præsentere dig for flere sammenhænge, der netop beviser de stærke forbindelser til Satin Spar Selenit.

Krystalsystem

Monoklin

Formel

CaSO4·2H2O

Mohs hårdhed

2

Lande

Gips (Gypsum) finds i det meste af verden.

Selenit betydning (fortsat)

Selenit (Satin Spar) og Månens kraft

Selenit betyder måne på oldgræsk, og har altid været forbundet med månens krafter og lys. En af Selenits betydninger er særligt interessante og forbinder sig også til månen. Det er ikke bare måden Satin Spar Selenit bevæger lys på, men forbindelsen til MåneGudinden Selene fra græsk mytologi (kaldet Luna i Romersk mytologi). Selvom oprindelsen af navnet Selene er usikkert, menes det at stamme fra det oldgræske ord ’Selas’, der betyder lys. Selene kørte i sin vogn over nattehimlen, da hun blev adskildt fra sin elskede bror Solen. To gange om måneden står de dog direkte overfor hinanden (månecyklus, nymåne og fuldmåne), og en gang om måneden er hendes kraft og lys stærkest (fuldmånen). Hun var ofte beskrevet som snehvid, lys og klar, klædt i silke-ligende rober, og badede gerne i havene (netop vand bliver vigtigt senere). Selene er blevet beskrevet som den alt-seende og alt-vidende i forbindelse med skæbner (udover hendes feminine-, intuitive- og kærlighedsenergi). Derudover har Månegudinden Selene siden gammel tid været yderst betydningsfuld i Shamanske ritualer.

Her er altså tale om en vigtig MåneGudinde, som Selenit er opkaldt efter, der flytter lyset i nattens mørke – er hvid som sne og har klarheds-krafter.

Så langt, så godt i Selenits betydning – nu vil jeg binde det hele sammen.

Satin Spar Selenit er netop kendt som det flydende Lys.

Og lad os lige se nærmere på de to, altså ’flydende’ og ’Lys’.

Vi starter med ’det flydende’ - som i vand.

For det første er Selenit (Satin Spar) et kalciumsulfat dihydrat, der har hele to vandmolekyler! Derudover udvikler Selenit (Satin Spar) sig kun under yderst fugtige og i vand-fordampende miljøer.

I de fem elementer (vand, ild, jord, luft og ånd) er vand-elementet blandt andet forbundet med femininitet, følelser og det ubevidste – og gæt hvilken planet, der hører til vand-elementet?

Ja, månen! (og Venus for den sags skyld – ja, det er måne og feminin-energi igen)

Og månen påvirker som bekendt vandet (tidevand, flod og ebbe). Tidevandet er absolut kraftigst på jorden under nymåne og fuldmåne (se lige stykket om Selene og solen igen).

Derudover består din krop af op til 70% vand, hvilket kan forklare lidt om hvorfor du er påvirket af månens kraft under fuldmånen.

Er du kvinde, så menes det at vores menstruationscyklus i gammel tid, har fulgt månens cyklus. Her skulle kvinder have haft menstruation under nymånen, og ægløsning under fuldmånen. Denne sammenhæng menes at være forsvundet på grund af kunstigt lys.

Og nu til ’Lyset’ i Selenit (Satin Spar). For lige som månen genererer Selenit ingen lys – den forstærker og reflekterer lyset. I Satin Spar ser du netop hvor let lyset bevæger sig i de fine og tætte fibre, som krystallen er sammensat af. Dette er ’the BIG one’ når det kommer til Satin Spar Selenits egenskaber – evnen til at lede lyset.

Måske husker du de UFO-lamper med lysledere, der strittede ud til alle sider? Disse fiberoptiske lamper er faktisk ret godt billede på, hvordan Satin Spar Selenit fungerer som Lysleder - gennem hver af krystallens mange fibre forstærkes, ledes og spredes lyset omkring krystallen. Ja, hun stråler af Lysenergi.

Kan du se alle sammenhængene?

Her skal det også nævnes at Satin Spar Selenit også findes i andre farve-variationer end hvid, så som blandt andet beige, orange, rød og gullig – afhængig af hvilke andre mineraler der er tilstede i minen (ofte kobber, jern, sølv mm.). Dog er det kun den hvide Selenit (Satin Spar) jeg beskriver her.

Selenits virkning

Satin Spar Selenits virkning forbinder sig til alt hvad jeg har beskrevet her – Lysenergi, månens kraft, Selene, følelser, bevægelse, intuition og dermed al femininenergi (m.v.).

Ja, det er en kraftfuld og høj vibrationel healings-krystal, trods dens ellers skrøbelige struktur -undervurder den endelig ikke.

Satin Spar Selenit er nemlig ren Lysenergi i dit Energiarbejde, som er perfekt til at forløse og bryde blokeringer. Hun hjælper dig igennem processen med sin frigørende klarhed og opløftende energi. På den måde tilbyder hun også en mild energibeskyttelse, da hun netop kan bevæge og harmoniserer gammel og ’stivnet’ energi.

Selenit (Satin Spar) er nemlig en utrolig energirenser, der med Lysets kraft hjælper med slippe uønskede energier – hos dig, men også i dine krystaller. Det er en af hendes helt særlige virkninger, som du bestemt vil elske hende for.

Er du påvirket af månens kraft, er hun helt genial - især under fuldmånen, som trækker i dit ubevidste, din intuition og dine følelser, særligt hvis du overhører eller undertrykker dem. Husk nu at Selene er alt-seende og alt-vidende om din sande skæbne, så brug endelig Satin Spar Selenit til at åbne op for den kraft, der trækker og kalder på dig under fuldmånens lys.

Selenits virkning er en klar, ren og rolig energi, der føles utrolig lettende og befriende. Er du Lysarbejder og stærkt sansende, er hun oplagt have i din energi-redskabskasse.

Sådan bruger du Selenit (Satin Spar)

Selenit (Satin Spar) er perfekt til dig, der søger en kraftfuld healingskrystal. Ja, hun er et must have for dig der elsker de høj vibrationelle, feminine og LysEnergi-krystaller.

Med fare for at gentage mig selv, så er hun især en skøn medhjælper til dig, der føler dig påvirket af fuldmånen. Tag dog ikke fejl, for er du påvirket af fuldmånen, så er der altid en årsag – her er hun din hjælper, der giver klarhed og harmonisering.

Er du i en presset periode, hvor du oplever gammel og tung energi trække i dig, er hun krystallen du søger. Brug hende endelig til at slippe og frigive de energier, som dræner dig.

Hvis du oplever energi-blokeringer i dit Energiarbejde, som er svære at komme videre fra, er det oplagt at introducere Selenit (Satin Spar).

Generelt er hun et perfekt match til dig, som er Lysarbejder, arbejder med feminin MåneEnergi eller åbning af dit 3. øje (og de øvre chakras). Faktisk er Selenit (Satin Spar) yderst velegnet til aktivering af alle chakras, da hendes energirensende effekt virker aktiverende og stimulerende, uanset hvor du bruger hende.

Apropos energirensning, så vil Selenit (Satin Spar) også kunne rense dine krystaller for gammel energi. Lig gerne dine nyindkøbte krystaller på en Selenit-plade eller i en lukket kasse med masser af Selenit (Satin Spar) i en lille uge. Så er de energirensede og klar til brug. Så nemt!

Satin Spar Selenit i hjemmet er ganske vidunderligt. Her tilbyder hun sit Lys og et opløftende energiflow i de områder, hvor energien kan være lidt langsom eller tung. For nogle er hun dog lidt for kraftfuld i soveværelset, men prøv dig frem.

I krystalgrids fungerer hun både som LysEnergi, en energileder og blokeringsbryder – ja, her kan hun faktisk bruges for alle hendes funktioner og egenskaber.

 

Som de fleste krystaller findes Satin Spar Selenit i flere former, der bestemmer krystallens energispredning.

Der findes blandt andet*:

  • Selenit sten ( - lommesten til krystalhealing, Energiarbejde og til hjemmet)
  • Selenit krystalstave (krystalhealing, Energiarbejde)
  • Selenit lampe (Energi til hjemmet)
  • Selenit tårn (Energiarbejde og til hjemmet)
  • Selenit hjerte (krystalhealing, Energiarbejde og til hjemmet)
  • Selenit kugler (krystalhealing, Energiarbejde og til hjemmet)
  • Selenit lysestage (Energiarbejde og til hjemmet)
  • Selenit plade (krystalhealing, energirensning af krystaller, Energiarbejde og til hjemmet)
  • *Her er der igen tale om Satin Spar Selenit

Det praktiske om Selenit (Satin Spar)

På grund af Selenits lave Mohs hårdhed, er den ret skrøbelig. Du kan vitterligt kredse i hendes overflade med en negl. Så nej, hun tåler ikke så godt at blive tabt på gulvet – hvilket gælder stort set alle typer Selenit.

Satin Spar Selenit egner sig heller ikke til krystal-eliksir eller i krystalolier. Dels fordi den kan afgive asbest og sulfur, men også fordi den nedbrydes i væsken. Selvom nedbrydelsesprocessen er meget langsom, så kan det bestemt ikke anbefales. En anden grund er også de skarpe nåle-lignede fibre, som kan udskille sig selv ved små skader i overfladen.

Et lille sidste tip: modsat mange krystaller skal dine Selenit føles ’varme’ og ikke kolde, når du rør ved dem.

Selenit (Satin Spar) og Naica minen i Mexico

Den mest kendte Selenit-mine er Naica Minen i Chihuahua, Mexico, der blev opdaget i år 2000.
I minen findes både den klare Selenit, Gypsym Flower og store Satin Spar Selenit - hvor den største er hele 12 meter lang og vejer over 55 ton. De ældste krystaller anslås at være 500.000 år gamle i den 300 meter dybe mine.

Anna Nordica - Midgårdsvej 1 - 8881 Thorsø - Cvr.: 35623043

betalingskort

mobilepay

Salgsbetingelser | Cookiepolitik | Privatlivspolitik | Kontakt Anna Nordica

 

Alle informationer givet om krystaller, ædelsten, Energiarmbånd og Energiarbejde,
herunder lignende produkter, der kategoriseres med termen 'Energi-xxx'™
henviser alle til alternative, spirituelle, personlige og/eller religiøse praksisser og overbevisninger.
Alle informationer, vejledninger m.m. der gives og følges, er på eget ansvar.
Dette hverken skal, kan eller må erstatte terapeutisk,
psykologisk eller lægelig hjælp. Så skulle juraen vist vøre på plads.

 

© Copyright og ophavsret - tekst og billeder må ikke kopieres!

Alle billeder og tekster skrevet af Anna Nordica er originale og må ikke kopieres.

Hvis du kopierer tekst og/eller billeder uden Anna Nordicas tilladelse eller kreditering,
vil du først modtage en advarsel, hvor efter du har 24 timer til at fjerne det kopierede.
Hvis dette mod forventning ikke sker, vil modtager du en faktura for teksten
og/eller billederne og en hilsen fra min advokat.

Anna Nordica støttermiljøvenlig pakning    Webshopmærket - logo